Followers

Thursday, September 2, 2010

Cuti Raya

Lama dah aku tak mencoret kat blog aku ni. member2 pon dah bising lama tak update. Aku nak citer pasal Sekarang orang sibuk apply utk cuti raya kan, so company aku ok la bagi cuti from 9/9/2010 - 18/9/2010 , tolak AL 2 hari jer. Permasalahannya sekarang ni adalah laki aku ni, sebelum ni dia kata cuti dia approve dari 10-16/9/10 tiba-tiba hari ni management call bagitau cuti dari 11/9/2010 raya kedua pulak tu. Tahun lepas pun tak dapat raya pertama , tahun ni pon sama jugak. sedey hati aku ni (waaaaaaaa). Nnt mesti sedara mara tanya mana laki ko. ish penat nak cakap laki kerja.Masa laki aku cakap dia cuti raya kedua aku dah marah2 dah, tapi kesian laki aku dia lak kena marah, dah la tak dapat raya pertama bersama.

Ader ker laki aku bagi cadangan pagi raya tu aku dok umah jer x pyh balik kampung, nnt dia balik kampung baru balik bersama, tak nak aku ader yang menangis sorang2 kat umah tu kan. Nnt Airell tgk aku nangis dia pon nangis sama. Susah-susah. Idea tak diterima. So aku redha jer la dengan cuti yang diterima. Aku punya idea ,malam 10 tu aku suruh dia runner lepas keje terus ke kampung. Nasib baik kampung dekat ( labu jer Negori) so pagi raya kedua tu bolehla kami beraya bersama. So kesimpulannya Pagi raya tu Aku & Airell di Labu dan Laki aku di KL (korjo).

P/s :So tahun Ni mama je la tolong airell collect duit raya ye. takper mama akan bekerja keras untuk airell. heheheh

2 comments:

maylyn said...

open house!!! hahaha

Wallcraft said...

I just came across your blog and wanted to say that I've really enjoyed browsing your blog posts.

I believe your reader's might be interested to have a free wall decal to decorate their kid's room. Am doing a lucky draw right now and your reader can win a FREE beautiful wall decal of their choice from our latest catalogue.

For more info, pls visit http://www.wallcraftstore.com/