Followers

Tuesday, July 7, 2009

Majlis Aqiqah Airell


Rasanyer lama giler tak post something kat Blog ni. Yer la since busy kononnyer nak prepare utk Majlis Aqiqah Airell. Buat kat Kampung that why masa banyak kat sana utk prepare tu. Majlis tu berlangsung pada 5/7/2009 di Labu Negeri Sembilan. Alhamdulillah majlis berjalan lancer. Walaupun hujan pada pagi tu nasib baik hanya renyai sajer dan cuaca pun sejuk jer tak la panas kan. Pukul 10 ketibaan para marhaban untuk cukur jambul airell. So since makcik2 yang marhaban so bising semacam la nak pasang mic la nak buka buku la, nak air la… heheheh. Macam2 kan. Tapi selepas semua tu marhaban pun mula. Airell diam jer masa mula2 cukur jambul lepas dah ujung2 tu dia dah merngek jer tapi tak mennagis. Nasib baik anak mama tak menangis kalo tak parah gak .. Ramai pulak kan nak cukur jambul aku dah la kena pegang dulang kelapa tu, ya allah bila dah hujung tu dah menggigil tangan rasanyer berat kelapa tu. Lepas Cukur Jambul airell aku bagi susu haus la tu. 5 min lepas tu majlis berendoi Kredit kepada Sri Bridal untuk pelamin airell ni . Mula2 Airell marah gak la masuk buai yer la since airell tido tak berbuai tapi bila dia dah dengar makcik2 tu menyanyi (berendoi la) dah half time dia tertido. Bila makcik2 tu habis menyayi dia terus terjaga. Hish airell ni nk org nyayi baru tido. Mama dia tak pandai nyanyi sorry yer airell hehehe. Habis berendoi majlis tahlil lak dan doa selamat. Pakcik2 time lak. Masa ni airell dah tido betul2 tapi bukan kat buai kat bouncer dia jer. Lepas majlis Airell bergambar lak. Sorry la gambar tak update lagi. Tggu part 2 utk gambar2 nyer.




2 comments:

kakyong said...

mak aiii.. spesel nya buaiannyer... cam org nak nikah jer gayanyer... huhuhhh, kecik2 dah majlis camni... 1st besday camner lah gamaknyer.... :)

MamaAirell said...

sajer jer nk buat untk anak pertama, ank kedua x th lg. Rezeki anak. heheeh