Followers

Friday, June 19, 2009

Taq dari Ummikhayra

Tak sangka pun Ummikhayra tag aku, aku baru perasan yer la since baru so tak tahu sangat tag tu aper kan.... so selepas dibelek2 blog ummikayra rupanyer nama aku terselit dalam carta... yeyey boleh jawab tag...

Tag Sebelum & Selepas (nyatakan 5 perkara sebelum & selepas)..

1) Sebelum habis belajar
- enjoy giler2 ngan kawan2
- macam org giler masa exam
- tak sabar2 nak keje (bila dah keje tak sabar nak jd surirumahtangga)heheh
- konon nak kumpul duit bila dah keje gak tapi dapat gaji pegi shopping hahaha

Selepas habis belajar
- keje temporary ac exec kat shah alam (ganti org cuti bersalin)
- Berhenti keje jadi incaharge catering (penat giler ader la setahun lebih, so coz nak kawin berhenti lagi
- Sekarang dah keje kat Gombak ni relax sikit, yer la dah kawin masa kena ader banyak sikit kat umah.
-Kawin dan mendapat AIrell

2) Sebelum kahwin
- Bercinta dgn orang lain (hehehehe)
- lepas putus baru jumpa ngan hubby i skrg ni
- kenal setahun tunang dan 8 bulan lepas tu nikah.
- suka tgk wayang

Selepas kahwin
- kemas rumah yer la rumah baru pindah
- 3 bulan lepas tu baru honeymoon kat , Pulau Perhentian seminggu. (Sampai mabuk laut la)
- Asyik keluar jalan jer, yer la dah takder org nak larang. heheh
- Tak boleh berjauhan boleh demam (mengader betul kan)

3) Sebelum ada anak
- Sentiasa berdua.. (pakai ayat ummikhayra la)
- bila2 masa boleh tgk wayang
- tak kisah kalo nak makan kat luar
- sentiasa berdoa agar cepat preggy
- After 6 month baru tahu preggy tu pun lepas pegi Lata Jarum naik motor (Rempit gitu)
- Abang menjaga dan memenuhi permintaan semasa preggy.
- seronoknyer

Selepas ada anak
- Rumah ku rasa berseri2 jer dengan kedatangan Airell
- Nak buat apa2 pun fikir anak dulu.
- Sentiasa happy walaupun selepas penat pulang kerja
- tak boleh tgk wayang (tggu dia besar dulu)
- Jarang makan kat luar
- Jarang shopping baju sendiri - asyik beli baju airell jer



4) Sebelum jadi breastfeeding-BF
- CIta-cita nak BF tu memang dah ada..
- Tapi tak kuat , so sekarang airell tak mendapat susu mama dia lagi
- tapi akan berusaha untuk anak yg kedua. (insyaallah)


Selepas jadi breastfeeding-ibu
- Sory tak BF la (malu la plk)

5) Sebelum ade BLOG sendiri
-Sentiasa usha blog orang jer,
- mmg tak berfikir pun nak berblog pun,
- Tak ramai blh berkongsi idea
- Tak rajin open internet

Selepas ade BLOG sndiri
-Sampai abang kata asyik tgk laptop jer bila balik.....
- pantang ader masa mesti open walaupun tak post
- seronok tgk blog member2 lain
- Kat tmpt keje pun curi2 buka...hehehe


Ok la penat gak nak jawab Taq ni. Tapi seronok.

5 comments:

ibu_umairah said...

enjoy....nyeee!!!tag nie....

ibu_umairah said...

best nyeee tag nie!!!!

UmmiKhayra said...

Salam mama Airell

Thank you sebab sudi jawab tag saya.. :)

kakyong said...

Salam MamaAirell,

Daf stop BF ke.. airell baru 3 bulan, sayang sgt tu. masih boleh diusahakan lagi tu.. cuba lah pam.. ade ibu yg anak dah berhenti susukan anak bbrp bulan, tp bila diusahakan.. Alhamdulillah, berhasil.. so jgn give up utk beri yg terbaik utk airell...

cuba join forum ni, semoga ade sesuatu yg boleh dimanafaatkan.. & mendapat inspirasi dari nya...
http://xclusivelyxpressing.forumotion.com/forum.htm/

MamaAirell said...

TQ Kak Yong atas nasihat Kak Yong. Akan saya usahakan